Scoil: Naomh Eoin, Béal Easa (uimhir rolla 14176)

Ceathrú na Líne, Co. Mhaigh Eo
Oide sa chlochar

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Nuair bhí an fear imtighthe isteac go dtí an t-siopa, fuair an fear a bhí ag tabairt aire don capaill cana _____ geal agus datuig sé capall an fir eile leis. Annsin chuaid sé isteac go dtí an siopa agus dubhairt sé leis go raibh a capall imtighthe.
    Nuair chuala an fear bocht an sgéal sin dimtig sé gac bothar agus siubhal sé ó Beal An Fheadha go Beal Éasa. Táinig an fear eile abhaile agus bhí na capaill leis. Cuir sé capall an fir eile isteac ina stabla féin agus é bán le _____
    Táinig an fear abhaile agus dubairt sé nac raibh a capall in aon áit. Glán an fear a bí leis, an _____ de'n capall annsin agus dubairt sé leis dul go dtí an stabla go raibh a capall ann. Nuair connaic sé an capall tosuig sé a gaire agus dubhairt sé "Nach dtuitfeadh amac rud mar sin arís."