School: Naomh Eoin, Béal Easa (roll number 14176)

Foxford, Co. Mayo
Oide sa chlochar

1. (continued from previous page)
    Nuair bhí an fear imtighthe isteac go dtí an t-siopa, fuair an fear a bhí ag tabairt aire don capaill cana _____ geal agus datuig sé capall an fir eile leis. Annsin chuaid sé isteac go dtí an siopa agus dubhairt sé leis go raibh a capall imtighthe.
    Nuair chuala an fear bocht an sgéal sin dimtig sé gac bothar agus siubhal sé ó Beal An Fheadha go Beal Éasa. Táinig an fear eile abhaile agus bhí na capaill leis. Cuir sé capall an fir eile isteac ina stabla féin agus é bán le _____
    Táinig an fear abhaile agus dubairt sé nac raibh a capall in aon áit. Glán an fear a bí leis, an _____ de'n capall annsin agus dubairt sé leis dul go dtí an stabla go raibh a capall ann. Nuair connaic sé an capall tosuig sé a gaire agus dubhairt sé "Nach dtuitfeadh amac rud mar sin arís."