Scoil: Mín Teineadh Dé

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal

Bhí beirt fhear ann aon uair amháin agus bhí siad an mháith ag goid.

Bhí beirt fhear ann aon uair amháin agus bhí siad an mháith ag goid. Bhí fear amháin acu a radh go rabh sé níos fearr ná an duine eile ag goid. Lá amháin dubhairt fear ar an fhear eile go rabh dhá chaoirigh amuigh ins an choill, agus dá mbeadh seisean ábalta iad a ghoid, go rabh sé níos fearr na eisean. Chuaidh sé amach go dtí an áit a rabh an choill, agus chonnaic sé gasúr agus bhí dhá chaora aige. Bhí péire bróga aige faoi na ascail, agus d'fhág sé iad ar an ród. Chuir sé ceann amháin acu comhgarach dó agus chuir sé an bhróg eile i bhfad ar shiubhal, agus annsin rinn sé gleo san dóighgo gcluinfeadh an gasúr
    AT1525: The Master Thief
    Peadar Ó Fuaruisge