Scoil: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Dhún na nGall
Domhnall Ó Baoighill

an tábla agus thoisigh a ithe as pláta an chailín ach ní íosfadh sise níos mó.
    Nuair a bhí an dinnear thart dubhairt an frog go raibh codladh uirri agus b'éigean do'n chailín a ghabhail a luighe leithe. Ar maidín nuair a mhuscail an cailín mhothuigh sí an frog ag gabhail síos an staighre, agus bhí lúthghair mhór uirri, nó shaoil sí go raibh an frog ar shiubhal agus nach bpillfeadh sí níos mó.
    Lá thar na bharach nuair a bhí sí ag a dinnear tháinic an frog go dtí an doras agus scairt si, "a inghean an ríogh, foscail an doras, agus leig isteach mé." B'éigean dithe an doras a fhoscladh agus í leigint isteach. Shuidh an frog isteach ag an tábla, thoisigh sí a ithe as pláta an chailín. Nuair a bhí a cuid ithte ag an frog, d'iarr sí ar an chailín a ghabhail i luighe leithe, agus b'éigean do'n chailín deanamh mar hiarradh uirri.
    Ar maidín nuair a mhuscail an chailín chonnaic sí an frog ag amharc uirri.
    Máire Ní Grianna