Scoil: Árd Aoibhinn

An tArd Aoibhinn, Co. na Gaillimhe
Dll. De Grás

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    can in aghaidh an chaim an t-ainm atá ar an úirlis sin" adeir an Gobán Saor le mhac Mhic Lingel. Nuair a tháinigseo go hÉireann tháinig sé go dtí teach Gobán Saor. D'innis sé do mhnaoi Gobáin Saor an t-ainm a bhí ar an rud. Chuir sí stól leis an mbosca a bhí ins an gcistin. "Seas ar an stól seo & féach isteach isn an mbosca & fagh é" adeir sí. Nuair a féach sé isteach isn an mbosca, caith sí é ins an mbosca & dún sí an doras air. Nuair a chuala Mac Lingel nach leighfeadh bean an Gobán Saor a mhac abhaile & annsin bhí ar Mac Lingel an Gobán Saor a leigint abhaile
    AT0875: The Clever Peasant Girl
    Gearóid De Grás