Scoil: Ros Cathail (Buachaillí)

Ros Cathail, Co. na Gaillimhe
Mícheál Mac Donnchadha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fear air agus lúb sé roinnt é. "bfhéidir go ndéanfadh sé agus níl thairis sin de ghaisge ann. Chuir sé a mháthair suas ar a druim aríst. Thug sé leis an maide laimhe agus suas leis go Pálás an Ríogh. Nuair a chonnaic na Gárdaí ag teacht é, dhún siad an geata air agus dubhairt siad leis na ___ leigfhidís isteach é. Rug sé ar an maide agus rinne sé dhá leith d'en geata agus isteach leis go dtí an Righ. "D'iarr an righ dhó ca raibh sé ag dul. Dubhairt sé leis an righ go gcaithfeadh sé a mhathair a phosadh. Ní phósaidh mé í ars an righ acht cothóchaidh mé í an fhad is maireas sí. Caithfidh tú mé fhéin do chothúghadh freisin ars an fear. Déanfaidh sin ars an righ. Ní raibh fhios fhios [!] ag an righ annsin ce'n chaoi a gcuirfeadh sé chun báis iad. Bhí teach fathachaí píosa maith síos ó phálás an riogh agus dubhairt an righ go mba leis féin an áit. Thug sé múille agus cárr do agus dubhairt sé leis dul síos agus
    AT0650**: The Strong Youth
    Mícheál Breathnach