Scoil: An Clochar, Cathair Saidhbhín (uimhir rolla 13542)

Cathair Saidhbhín, Co. Chiarraí
An tSr. M. de Lourdes Stac

1. (gan teideal) (ar lean)

Sí an bhean a dhein an chéad easaontas riamh.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Dubhairt Písín leis an mnaoi go mbeadh saidhbhreas i ndán di acht ribe de féasóíge a fir do ghearradh leis an rásúr. Dubhairt an bhean go ndéanfadh sí. Annsan cuaidh Písín go dtí an fear agus dubhairt sí leis go marbhochadh a bhean é anocht leis an rásúr agus aire mhaith do thabhairt do féin. Tháinig an oidhche go h-áirighthe agus nuair a bhí an fear ag tosnú ar bheith ag dul a chodhladh, do chonnaic sé a bhean agus an rásúr aice, agus do chuimhnuigh sé ar shean fhocail Phísín. D'éirigh sé ina shuidhe agus mhairbh (?) sé a bhean. Bhí san de bhárr comhairle Phísín aca.