Scoil: Drom Dhá Liag (C.) (uimhir rolla 12230)

Drom Dhá Liag, Co. Chorcaí
Bean Uí Dhrisceoil

t-sráid agus spórt an domhain aca. Ach tá an nós sin imthighthe anois.
    I mbéal oideas an pharóiste deineann lá an Aonaig mhóir deighilt mhór idir an aimsear a chuaidh roimhe agus an aimsear a thagann in a dhiaid. Cuir i gcás ní chuimhneochad aon duine san áit ar sméara dubha a ithe in dhiaidh an lae seo mar ceaptar go bhfagfeá an bolgach dá bhárr. Má bhíonn tú gan aon bharra arbhair a bheith sábháilte agat i roimh an lae seo tá sé chómh maith agat é fhágháil amuig fé'n speír ar fad már ná bíonn tairbhe ar bith as na dhiaidh san. Rud eile má bítear ag trácht ar rud ar bith a thárla an bhliadhain seo a ghabh thart deirtear gur thárla sé an méid seo aimsire roimh no in diaidh lá an Aonaig Móir.
    As mo stuaim féin
        1. trádáil