Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    abhaile ar seisean agus abair le do driotháir teacht. Tháinig an mhac eile agus do shiúbhaladar tamall eile. Fé dheire do labhair an t-athair agus dúbhairt "A mhic dein an bhóthair a ngoireacht dom". Do thuig an mhac é agus dúbhairt an scéal seo.
    Lá amháin bhí sagart ag marcuidheacht ar chapall agus bhí na Sasana ar a thóír. Bhí fhios ag na Sasana go raibh sé ag rith uatha agus leanadar é. Nuair a bhí sé inaice le Céim i Nídh bhí na Sasana ann roimis, agus do léim an Sagart suas san aer uatha, agus tháinig sé síos ar chairrig mhór in aice le Beanntraighe agus tá rían an fuip agus cosa an chapaill trí órlach nó mar sin doimhin ar an gcairrig.
    Bhí an sagart sior ós na Sasana agus sin é mo scéalsa anois arsin mhac.
    Cáit Ní Mathghamhna