Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Oidhche éigin eile nuair a bhí sé ag teacht ó Mhaghchromdha airís agus an áit i nar chuaidh an púca isteach sa claidhe do bhí an ceol ann agus do tháinig duine des na pucaí amach agus do bhí ceol aige leis.
    D'iarr sé ar an bhfear "dul isteach agus an ceol do sheinnt". Ansan do chuaidh sé isteach agus do thosnuigh sé ar seinnt.
    Ansan do chuaidh sé isteach idtig beag agus do tosnuig sé ar seinnt agus do bhí seana bhean istig agus í na shuidhe cois na teine agus do bhí éadach mór, mór tímpeall a ceann.
    Dubhairt sí leis "an tusa a chuir mise amach" agus dubhairt sé "gurb' eadh".
    Dubhairt sí leis "feachaint ar a cheann anois i n-a dhiaidh" agus d'fan sé amuic ana dhéanach an oidhche eile.