School: Sealbhuidhe (roll number 16045)

Shalwy, Co. Donegal
Pádraig M. Mac Seághain

1. Scéal Beag

Bhí fear ar an bhaile seo agus bhí nighean leis pósta aige trí mhíle uatha. Thug sé cuairt uirthí lá amháin.

Bhí fear ar an bhaile seo agus bhí nighean leis pósta aige trí mhíle uatha. Thug sé cuairt uirthí lá amháin. Nuair a chuaidh sé ann toighe chur sí fáilte mhór roimhe. Ins an am sin gníodh siad a gcuid lean fa na gcoinne féin. Bhí misiúr beag aca deánta de ádhmad ar a d tabhaireadh siad meadair air.
    Chuaidh sí suas un t-seomra a bhí a gcúl na Teineadh agus tháinig sí anuas agus leath lán an mheadair léithe. Sín sí chuig an tathair é. Damharc sé air agus ní ghlacaid sé é. Rinn sí ‘bleagain’ mór air é a ghlacaidh acht ní rabh gar ann. Chuaidh sí suas na thseomra leis arais agus dhoirt sé sa domhaidh é tháinig sí anuas arais agus d’fhág sí an Misiúr beag i gchúl na b plátaí. Damharc sé uirthí annsin dubhairt sé léithe go gcuireadh sé cheist uirthí agus ba í an cheist í an dtiocfadh léithe a innse do caidé na trí neithe is buanach. Ní tháinig léithe an cheist a fhuasgladh. Dubhairt sé léithe go fhuasgladh seisean díthe í An chead nigh bean chruaigh. An darna nigh fear gan tart. An tríomhadh nigh meadan caoil cuain
    Seághan Mac Aodha
    An Chruach Bheag, Co. Donegal