School: Dún Lúithche (roll number 16423)

Dunlewy, Co. Donegal
Séamas Mac Giollabhrighde

1. (continued from previous page)
    Annsin bhí Pádraic ag smaoineadh tamall agus diarr sé uirthí an deoch chéadna a thug sí don ghasúr a dhéanamh réid agus rinn siad sin agus diarr sé uirthí an cóta a bhain sí don ghasúr a fhághail fosta annsin diarr sé ar an ingean an deoch ól agus thoisigh sí a chur amach agus caith sí amach na cruadhogaí.
    Diarr Pádraic ar an cailligh piosrogach na cruadhógaí a nighe go maith dosan agus rinn sí sin. Annsin thug sé ubhla dearg don inghean agus tuit an crann agus damharc sé ar an cóta annsín agus dubhairt sé is truagh gan an bheirt na dha asal amuigh ar an tsráid agus chuid gasúir an bhaile dhá mbualadh anuas agus suas an tsráid agus ní luaithe a bhí sin ráidhthe aige na bhí siad amuigh ar an tsráid agus na gasúir na indiaid gur mharbuigh siad iad agus bhí an áit uilig ag Pádraic ní ba mhó.
    AT0567: The Magic Bird‑Heart
    Micheal Ó Cumhaill