School: Cluain le Fán (roll number 12817)

Cloonliffen, Co. Mayo
Seán Ó Callaráin

1. Aon lá amháin rinne bean an tighe cháca. Geobhann sí plúr agus cuir sí sóid agus salann agus bainne géar agus dhfhuinn sí trí na cheile iad, agus cuir sí isteach san oigheann chun é a bácáil, agus geobhadh sí an cludach agus leag sí an cludach ar barr an oigheann, agus annsin geobaid sí an tlú agus cuir sí sméaroidí ar an gcludach, agus croch sí an oigheann ós cionn na teineadh.
    Glaoidh sí isteach ar a ingean annsin agus dubhairt sí, tabhair aire maith d'on cáca seo" agus chuaidh sí go dtí an tobar. Nuair bhí an máthair imthighthe as an teach céard a rinne an cailin. Chuaidh sí go dtí an cupord, leag sí a lámh ar buideal a bhí ann, agus bhí rud éigin buidhe
    Bean Ní Ceoighínín
    Rahard, Co. Mayo