School: Cluain le Fán (roll number 12817)

Cloonliffen, Co. Mayo
Seán Ó Callaráin

1. Lá bréagh gréine bhí fear in 'a shuidhe ar bárr aille. Bí raibh néal ins an spéir. Bhí an lá an breágh acht ní raibh sé té ar bárr na aille. Bhí sé ag féachaint amach ar na bádaí a bhí amuigh sa fhairrige Agus bhí sé ag feacháint ar na Fadilléain ag eitilt os cionn na mara. Thóg sé amach píopa agus tobách. Ghéarr sé an tobach agus chur sé é insan piopa. Do las sé cípín agus dhearg sé a phíopa. Nuair a bhí an píopa dhearg aige, do thós sé cupla gail as. Do chaith se an píopa amach insan mara. Agus choinnigh sé an cipin in a lámh
    Bean Ní Mhurchadha
    Cuslough Demesne, Co. Mayo