School: Cloch an Uabhair (roll number 14448)

Cloghanower, Co. Galway
Pádhraic Ó Gairbhín

1. Chuaidh beirt buachaillí amach oidhche. Siubhal siad go dtí lios.
    Bhí an oidhche feal agus ní raibh néall ins an spéir. Bhí faitchíos ar an chéad bhuachaill agus chuaidh sé abhaile. Cuala an buachaill eile cainnt ins an líos. Seas sé ag éisteacht. Tháinig fear - sidhe aníos as an líos. Bhí cota dearg agus bríste bán air. Bhí bróga glasa air. Bhí bosca in a lamaibh aige. Cá bhfuil tú ag dul ars an buachaill leis. Tá mé ag dul ag obair ars an fear -sidhe. Cén áit ars an buachaill. Ag an gcrann sin thall ars an fear - sidhe. An mbeidh aon duine eile leat. Ní bheidh. An féidir liom - sa a dul leat. Tá céad míle fáilte romhat ars an fear - sidhe, go raibh
    Brighid Ní Aragadáin
    Tomás Ó hAragadáin