School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. (continued from previous page)
    an tarbh amach agus d'ith an buachaill a bhéilidh. Is gearr gur dhúisigh an inghean. Chuir an buachaill amach na beithidhigh agus d'imthigh an inghean abhaile agus d'innis sí a sgeal. Chuaidh an dara inghean amach lár na bháireach agus nuair a bhí sé an haon a chlog dairigh sí ceol is deise chuala sí ariamh agus thuit sí ina chodladh. Tháinic an tarbh agus d'ith sé a bhéile agus dhúisigh an inghean. Chuir sé amach na beithidhigh agus rith an inghean abhaile agus dubhairt sí gur chuala sí an ceol is deise chuala sí ariamh. An tríomhadh lá chuaidh sé ag fosaidheacht agus chuir sí an tríomhadh inghean amach dhá fhaire agus bhí trí súil innti agus d'airigh sí an ceol agus thuit sí na codladh ach bhí an tsúil a bhí ina cúl dúisighthe agus chonnaic sí an tarbh ag teacht agus an buachaill as [!] casadh na adhairce agus d'ith sé agus d'ól sé a dhóthain. Chuir sé amach na beithidhigh agus chuaidh an inghean abhaile agus d'innis sí an
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Áine Ní Ghríobhtha