School: Scoil N. Gobnait (roll number 16281)

Dún Chaoin, Co. Kerry
Muiris Ó Dálaigh

1. Seán na bPúcaí
    Seán Ó Conchúbhair a b'ainm do so. Ó'n Imileach i bparóiste Fionntrágha é. Chaith sé seacht mbliadna dá shaoghal ar an leabaidh. Ní raibh sé ábalta ar shiúbhal ná ar puinn corruighe eile a dheunamh. Is amhlaidh a caithtí é thógaint aniar aiste agus thúbhairt amach sa gharraidhe suidhte ar cathaoir. Aon lá amháin dearamhadach é thabhairt isteach, pé tarrac tríd a bhí ar muinntir an tighe. Ní raibh fios acu faic gur buaileadh istig i lár an tighe é agus é suidhte 'na chathaoir. Níor fhan aon fhocal cainnte ag éinne dá raibh istig, baineadh oiread san de sceit asta agus ó'n lá san amach bhí sé ábalta ar shiúbhal amach agus imtheacht ó thig go tig ar an mbaile, agus chuaidh sé i bhfeabhas ansan agus bhíodh sé ag deunamh leighis agus deireadh sé go mbíonn fios aige.
    Nóra Bean Uí Dálaigh
    Baile an Bhiocáire, Co. Kerry