School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    dtí an ádh arís agus do chuir sé a mhallacht ar an ádh agus glaodhtar Ádh an Easga ar an ádh as san amach. Níor tháinig bardán ar an ádh ón am san agus is mar gheall ar sin nách bhfuil bardán le fághail i Loch Brin go dtí an lá idiu.
  2. Bhí fear i Lúndon fadó agus bhí sé chun tig do ceannach. Acht lá amháin bhí sé ag siubhail an straid ní raibh sé i bhdfad in a siubhail nuair a thainig sé suas ar fear. "O" ars san drear leis. "Tabhafaidh mé comhairle duit anois. An tig go rabhais ag ceannach ná ceannaigh é mar bhí an tigh sin ag deichniúbhar ndaoine eile agus béigin dóibh imtheacht as. Agus ba dhóigh liom gurb amhlaidh gur spriodeanna a cuireach amach iad. Ní raibh fhios ag an fear cad do deinfeadh sé, "Bel" ar seisean. Tóghfad é. Cheannuigh sé é ach níor chuaidh chun comhnuigh ann go ceann seachtmaine. An chéad uair a chuaidh sé isteach ann
    Padraig Ó Súilleabháin
    Shronahiree Beg, Co. Kerry