School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. (continued from previous page)
    beidh agat mar ta an bhó san beo againn". Do taisbeáin sí an bhó dó agus annsan do chuaigh sé amach go dtí an portach agus nuair a bhí an dinnéir ullam do glaoidh an feirmeora ar an daoine agus do chuaidh sé in éineacht leó go dtí an dinnéir. Bhí feol bó ar agaidh gach fír. Do thóg sé an fainne amach ar a phóca agus do chuir sé suas do a shúil é agus d'fheach sé tré, bí rud cosamhail le srog sróc aige agus nuair a thog sé síos an fáinne, bhí an rud cosamhail le feoil aige arís, ach niorbh feoil é d'fiafruig an feirmeoir de an raibh a bhricfeast aige agus dubhairt sé go raibh annsan d'fiafruig sé de "cad na thaobh ná raibh sé ag ithe". Agus dúbhairt an fear nár mhaith leis feol bó. D'ith na daoine eile é. Nuair a bhí sé ag dul treasna an tighe arís ní dúbhairt sé aon
    Seán Ó Seaghdha
    Risteard Ó Neachtáin