Scoil: Anach Cuain

Eanach Dhúin, Co. na Gaillimhe
R. S. Ó Conaill

Ar an leathanach seo

1. Bhain sé móin bliain amáin i bPortach bárr Éanna súas o na theach féin. Tháinig an bliain an-fliuc agus níor thriomaigh an móin agus dfan sin annsin go dtainig mí na Márta an bhliain dár gcoinn. Chuaidh sé súas an lá séo agus thug sé faoi dheara go raibh cuid mhaith duithe goidhthe. Dúbhairt sé annsin leis féin nach stopadh sé oidhche eicínt go dtiochfadh sé ag faire na móna. Chuaidh sé súas an oidhche seo agus thug sé madadh agus gunna leis ag faire na móna, ach níor'bh call dó é dfaire chor ar bith mar ní raibh aon duine ag teacht.
    Timceall ag a ceathair a clog Dia Satairn (ar maidin) chúala sé torain ag teacht
    Pádraigh Ó Coinceanainn