Scoil: Doirín Darach (uimhir rolla 7813/4)

Doirín Darach, Co. Chiarraí
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

Ar an leathanach seo

1. Do bhí sean sgoil ins an áit seo fad ó san áit i n-a bhfuil clós na feirme againne annso. Tig beag ceann tuighe a bheadh é agus fódanna a bhíodh mar suidhcheáín ag na sgoláirí agus pinn cleite cun scríobhadh.
    Aon duine timcheall na h-áite seo go raibh léigheann aige théigheadh sé ar an sgoil seo. Is iad seo ainmneacha cuid acu Seán a' tSaic, Tadhg Ó Séaghdha ó Drom Loisgthe, Domhnall Mhaitiú ó Cúm na Cille Seán Ó Muircheartaigh agus Seán Ó Cathbhuaidh.
    D'íocaidís coróinn gach ceathramhadh (?) ar an sgolaidheacht agus do théígheadh an máighistear go dtí tig sgoláire éigin gach oidhche cun loistín d'fháhail. Sé an
        1. foirgnimh
    Pádraig Ó Cathbhuaidh