Scoil: Liscannor (B.) (uimhir rolla 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

Bhí Tigearna 'na comnuidhe i Liosceannuir úair amhain agus bhí searbhfóghanta fir aige ar a dtugtaí Seán na bPaidreacha. Ní bhiodh ar a gob aige áon uáir amháin ná Amen a Thighearna ,Amen a Thighearna .Bhí paróid ag an Tighearna agus ní nach ionadh bhí an port ceádhna aige sin Amen a Thighearna ,Amen a Thighearna .
    La amháin do thug an Thghearna cuireadh chun féasta do charaid.Taréis an dinnéir dubhairt an fear seo le Seán dul agus a paróid féin d'fhághail go labhrocadh sé béarla galánta dóibh.D'imighe Seán gan moill .Fuair sé an paróid.Nuair a bhi sé ag teacht abhaile do sleamhnaigh sé agus ca thuitfeadah se ach isteach i bpoll uisge."Muise go mbeirid an diabhail le sibh féin agus bhur mbéarla galánta ar seiseann agus é ar dearg bhuile.
    Nuair do fuaratas an paroid ag tig an Tighearna do socrugeadh é i gcoinne os comhar an paróid eile .Ansa n do leabhar eapa an Tighearna capa an
    Tighearna leis a paróid féin."Now Polly give us some nice plain English"ach cad a d'airigh an cuideachta ach go mbeirid an diabhail le sibh féin agus bhur mbéarla galánta faoi cútach agus ba ?/
    Eamon O Dubslainge
    Seán Ó Cearmada