Scoil: Liscannor (B.) (uimhir rolla 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

Bhí fear ann fadó agus bhí sé in a comnuidhe in aice na h-aite seo. Sórt file dob eadh é agus ón lá a rugad é níor stad sé ag argóint go dtí an lá a fuair sé bás agus bhí sé suas le céad blian nuair a fuair sé bás.
    Bhí sé féin agus tigearna talman ag argóint lá. Bhí an tigearna talman tar éis a cuid beithidig do tógaint agus bhí leas ainm ag na daoine ar an tighearna talmán sé sin ná "Clampar". Bhí fearg mór ar an file agus do tosnuig sé ag rádh paidreacha agus do cuir sé paidir do Naomh Pádraig agus dubhairt sé:
    A cara is ansa
    Is laidir é do [beann?]
    No ropaig na sranga
    Fén Clampar.
    Sé sin nuair a geibhad an Clampar bás gur maith leis an beann do bheith laidir chun a scorach a gearradh.

A cara is ansa
    No ropaig na sranga