School: Páirc na Cille (roll number 13700)

Boherhallagh, Co. Mayo
P. Ó Tóláin

1. (continued from previous page)
    'Se sin cuireann sé píosa cré ar bhéal gach puill Gogaire a tugtar ar an duine a bhíonn ag cur na sgiollán.
    Tar-éis coigcíse tagann an gais ani [?] ón gcré. Cuirtear aoileach amach ortha annsin í bpárdóga. Asal a bhíonn 'á n-iompar. Bíonn srathar ar an asal agus dá sgoróig ag saitheadh anáirde as. Bíonn irris ar gach phárdóg agus iad ceangailte ar na sgoróga. 'Sé sluidín a bhíonn ag coinneal isteach bun párdóige. Tarraingtear rópa, tuiteann an bun, agus leigtear amach an aolach. Indiaidh sin cuirtear lanúghadh ortha.
    Liam Ó Síoráin
    Pádhraic Ó Síoráin