School: Loch an Iubhair (roll number 16829)

Loch an Iúir, Co. Donegal
Pádraic Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    chuaidh sí ar mire. Dubhairt an gasúr nach bhfhágadh seisean an tarbh riabhach dubhairt an leas-mháthair annsin nach mbéadh sise beo muna muirbhfidh agus a chroidhe agus a chrúbhogaí a thabhairt díthe-se le h-ithe.
    D’imthigh an t-athair annsin agus d’iarr sé ar a chuid saighdeoirí muc a mharbha agus a croidhe agus a crúbhogaí a thabhairt isteach ar stála agus a ráidht gur sin croidhe agus crúbhoghaí ‘n tarbh riabhaigh. Rinne siad sin agus chreid sí iad. Caidé a tháinic thart acht cailleach phisleogach lá thar na bhárach agus dubhairt sí go rabh an tarbh beo go fóill ar an chnoc. Dubhairt sí annsin go gcaithfidh an tarbh
    Róise Nic Grianna
    Brighid Ní Dhomhnaill