School: Loch an Iubhair (roll number 16829)

Loch an Iúir, Co. Donegal
Pádraic Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    ach léig amach ag mo cuid dearbhreathcha mé. Ní leigfid arsa seisean go dtí go [n]? innsid tú damsa caide dfág annseo tú. Dinnis sí iomlán do o thús go deireadh. Bhal bearfaidh mise anios isteach do cuid dearbhreathacha arsa seisean agus bruithigh muid an bean seo. Ó na bruith ach léigh na bháile í arsa an Breachagh Breac Breag. Leighfid nuair a diarr tú é arsa seisean ach ní moran airide uirrthí é. Tóg sé na trí dearbhratha posadh é féin agus an Breachag Breac Breagh Bhí bainfhéis mór acú mhair lá agus bliadhain agus bfearr an (cead) oidhce dheireannach no an cead oidhche agus chuir siad an bean eile ar siubhal i neideadh mna boicte.
    Siubhán Ní Ghallcobhair
    Anagaire, Co. Donegal