School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    ar maidín go dtéidhinn i luighe san oidhche agus leis an méid oibre a rinn mé chuaidh a raibh de fhuil ann mo chorp isteach ann mo chois agus sin an dóigh a bhfuair mé an chos iongantach mhór seo."
    "Caidé 'n dóigh a bhfuair tusa an lámh mhór sin?" ar' seisean leis an mhnaoi a raibh an lámh mhóir uirri.
    "Innseóchaidh mé sin duit", ar' sise, "Bhí mé pósta uair amháin agus leoga bhí droch fhear agam. B'éigean damh-sa bheith ag fígheadóireacht ó mhaidín go hoidhche agus le méid na hoibre chuaidh a raibh de fhuil ann mo chorp isteach ann mo láimh agus sin anois agat an dóigh a bhfuair mé an lámh mhór seo."
    "Agus caidé an dóigh a bhfuair tusa an gaothsan mór sin?" ar' seisean le bean an ghaothsain mhóir.
    "Bhí mé pósta uair amháin cosamhail leat fhéin indiu agus bhí droch fear agam", ar' sise. B'éigean damh-sa a bheith ag fuaghal ó mhaidín go hoidhche leis an bheirt againn a thabhairt
    AT0501: The Three Old Women Helpers
    Máire Ní Grianna