School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    sé lámh ar an fhéoil agus nuair a bhí sé teich do chuaidh sé amach agus nuair a bhí sé ag dul amach an doras do bhuail an doras é agus do bhí sé ana thinn na dhiaidh.
    Do siubhal sé blúire eile agus do chonnaich sé solás abhfádh uaidh nuair a schrois sé an solás tig deas a bhí ann chuaidh sé isteach agus do bhí seana fhear istig agus dubhairt an seana fhear leis an bfear suidh cois na teine agus go mbeidís ag innsint sgeúla.
    Do shuidh sé síos agus do chaith sé a dhá sheana bróig de ansan d'féach sé síos ar fuaidh an tighe agus do chonnaic sé bróga deas bog ag teacht suas cúige agus do chuadar air.
    Ansan do tháinig buichead prataí suas agus uisge ortha agus do nígeadar féin ansan do tháinig corchán suas agus clúdach air.