School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    do bhí an fear saidhbhir tar-éis teacht isteach o'n b'páirch agus d'airigheadar fothram éigin ag an ndoras agus cé bhí ann ach an stracaire mór.
    Dubhairt sé léi go raibh an tig nuadh déanta acú agus do bféadfhaidís dul cun cómhnuighthe ann an lá na dhiaidh san nuair a airig an bhean an méid sin do chuir sí sgread aiste le h-áthas.
    Do chuadhar cun cómhnuighthe sa tig nuadh an lá na dhiaidh san agus do bhí ana athas ortha. Lá amháin tímpeall trí mí na dhiaidh san bhí an fear saidhbhir amuich sa páirc ag obair agus tháinig sé isteach i lár an lae agus ní raibh an bhean istig roimhis in-aon-chor agus do chuaidh sí a cuardhach agus do fuair sé í istig sa seómra agus í marbh.
    Nóra Ní Chéilleachair
    Com an Ghadhair, Co. Cork