School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

1. Nuair a cuireadh na gardai ar bun ar
    2. dtús thainig dream acago dtí áit i Gconamara a bhí uaigneach amach is amach.Taobh thiar de Rosmuc an áit seo agus deirim-se libh gur uaigneach anáit e le fir cathaireacha .Bhísiad ana in -aghaidh an poitínag dubhradaar go gcuireadh siad fé cois é sar a bhfágfhadh siad Conamara.Ach ní raibh muinntear connamara ach ag garaidhe fútha.
    Maidin amhin fuair siad bairrille leann i bhfolach agus bhí an sargúint ana -bhródhamail as.Bhi aistear mór siubhalta mar bhíodar amuigh á mhaidin oidhche roimhe sin.Is beag a rabhadar anonn(agus cuireadhan bair)corruighe le féar gorta.Tháingeadh ar chomh fada le baile beag ina raibh sgoil.Chuadar chomh fada le lic dorais éiginag dfhágadar an bairilleansin agus chuadar isteach.Meadhonn lae do bhí ann agus bhi gasúr na sgoile amuigh ar sos.Chonaiceadar an leann.Síor leo agus ghoideadar é ingan fhios don máighistearás agus na gardaí.D'óladaar a raibh siad ann agus chuireadar an bairille agus
    Eoin Ó Dochartaigh