Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 07_001

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 07_001

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhí triúr dearbhathar ann fadó agus fadó bhí. Bhíodar an bhocht. Dubhairt duine aca go rachadh sé ag saothrú. Maith go leór chuaidh sé ar thóir oibre. Chas fear dó agus d'fhiafhruigh sé de cá raibh sé ag dul, dubhairt sé go raibh sé ar thóir oibre. Dubhairt an fear go raibh sé fhéin ar tóir buachaill aimsire. Socruigh an bheirt le chéile agus annsin chuadar abhaile. Faoi cheann sgaitheamh dith an buachaill a shuipéar agus chuaidh sé chodhladh. Chaith sé an oidhche sin go suimneach go dtí an maidin. Deirigh sé ar maidin agus dfhiafhruigh sé tar éis a bhricfeasta céard a bheadh le déanamh aige ar feadh an lae. Dubhairt an tsean bhean a bhí ins an gcluid go mbeadh ar í fhéin a tabhairt siar agus aniar sa seomra agus amach ar an tsráid. Maith go leór rinne sé amhlaidh ar feadh trí la. Sé an socrú bhí déanta an té is túisge a
    Bairbre Ní Churraidhín
    Pádhraic Ó Curraidhín