Scoil: Inbhear (uimhir rolla 12568)

An tInbhear, Co. Mhaigh Eo
Tomás Mac Gearbhuigh

Pósta leis.
    Téigheann cailín amach ar a dó dhéag a chlog san oidhche agus nigeann sí a léine i sruchán teórannta. Tagann sí isteach annsin agus leagann sí ar chathaoir í ps cómhair na teineadh agus téigheann sí féin a codhladh. Deirtear go bhfeicfidh sí an fear a mbeidh sí pósta leis ag teacht chuicí sul mar n-éirigh sí ar maidin. Déanann cailín cáca Oidhche Shamhna. Nuair shuidheann sí síos ag a suipéar tóigeann sí i leith taobh é. Annsin arís agus í ag criochnú deanann sí an rud céadhna le giota eile. Nuair atá sí ag dul a chodladh leagann sí an phíosa ar phláta le sgian agus gabhlóg agus deirtear go bhfeicfidh sí an fear a mbeidh sí pósta leis ag teacht I lár na h-oidhche ag ithe an aráin.
    Micheál Ó Cabhail
    Gort – Maoir