Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

da mbeadh se a ghreadadh o shoin ni bhaighfeadh se aon leath shobhran.
    Bhi an ri le buile agus d'imigh se leis go teach an fhir a dhiol an capall leis agus d'iarr se luach an chapall ar an bfear a diol leis e . acht ni raibh seisean sasta a thabhairt do .
    Annsin d'imthigh an ri agus ni raibh se i bhfad go bfaca an fear e fein agus a chuid saighdiuri ag teacht le gunai . Chuaidh an fear amach as an teach agus cheap se dha choinin agus chuir se cheann aca sios i mbeal an phota agus choinigh se an ceann eile piosa on teach.
    Niorbh fhada go dtainic na saighdiuiri isteach agus bhi an ri leobhta agus d'fhiafruig se de bhean an tighe ca raibh a fear agus dubhairt sise go raibh se mile lath on teach agus dubhairt an ri go gcuirfeadh se fear faoi na dhein .
    AT1535: The Rich and the Poor Peasant
    AT1539: Cleverness and Gullibility