Scoil: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear ann fadó darbh' ainm do Seán bhí dúil mhór aige ag cruinniughadh smeara dubha, agus indiaidh na h-oidhche a chruinnighiad sé iad.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    agus bhuail sé suas le cuideachta. Acht cibe nuair a phil sé thoisigh sé a dhinnse do n-a mhnaoi fa'n t-saidhbhreas agus an doigh a bhfuair sé é. D'imthigh a bhean agus d'innis sé do bhean eile é agus ó sin go rabh fhios ag achan dhuine é.
    Thainig cuid focla an fhir bhig ribigh ruaidh isteach fíor an iarraidh seo. Thoisigh Sean agus a mhnaoi a dheirighe bocht leo, chaill siad mórán de na gcuid stuic. B'eigin dobhtha an talamh a fhagail gan cur agus ins an deireadh bhí siad ní ba bhoichte na bhí siad ariamh.
    Caitlín Ní Dhubhthaigh
    An Bhealtaine Íochtarach, Co. Dhún na nGall