Scoil: Cluain an Bhrúnaigh (uimhir rolla 13385)

Cluain Brón, Co. na Gaillimhe
Máire Ní Ghiobúnaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhfuair sé ciste mór lán d'or agus clár mhór air. Bhí rud ricín sgríobhtha air acht ní raibh fhios ag an bhfear é a leigheadh.
    Bhí sholáir ag dul thart lá agus tháinig sé go dtí an teach an fhir seo. Connaich sé an clár. "Nach aisteach an rud atá sgríobhtha ar an glcár seo" ar seisean an breathnú air. Ceard tá sgríobhtha air ars an fear "Ní fearr taobh don crann na an taobh eile " Thuig an fear annsin na foclaibh agus cuaidh sé go dtí an áit aríst. Tosuig sé ag bhaint ann arís agus fuair sé císte eile fá dhó chómh mór leis an ceann a fuair sé ann cheana. Ní raibh easbaidh airgidh go deo ar an fear ina dhiaidh sin.
    Brighidh a Búrca
    Caitlín a Búrca