Scoil: An Drom Clochach (B.)

Drom Cloch, Co. Chiarraí
Pártholán Ó Ruadhacháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    uiriúnach agam do chromas ar beith ag tógaint an droicid. Do tháinig lá báistighe. Bhí beag-thuile san abhainn. Do chonnac an scól bardáin ag imtheacht suas fé shúil an droichid. Caitheas spola cloch air agus do mharbhuigheas ceann des na bardáin. Nuair a bhí an droichead criochnuighthe agam agus ullamh is gach aon ní ag dul treasna air do bhuaileas poc den casúr an chloich. "Fanfair cuasan an fhaid a bheidh uisce ag rith agus féar ag fás". Le na [?] gabhann mada ruadh treasna ar dhrom an droichid. Do chaitheas mo chasur ina dhiaidh agus do bhuaileas é. Dar an leabhair sa sin é an nair a chath sé thusa. - Do thugais téitheach arsa Aiféis - de beatha tsaol is do sláinte tá do tinghean buaidhte agam. Tá cheana agus bíodh sí agat.
    AT0852: The Hero Forces the Princess to Say, “That is a Lie.”
    Parthalán Ó Ruadhacháin