Scoil: Doirín Darach (uimhir rolla 7813/4)

Doirín Darach, Co. Chiarraí
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

Ar an leathanach seo

1. Oidhche áirithe bhí fear ag teacht abhaile ó thig comharsan. Bhí sé ag imirt cártaí ann agus nuair a bhí sé i ngiorracht céad slat ó'n dtig chonnaic sé bean uasail 'na suidhe ar thaoibh an bhóthair. Tar éis tamaill do deineadh mála plúir di.
    Ar maidin i mbarach d'eirigh sé go moch agus chuaidh sé go dtí an áit agus ní fhac sé aon nidh. Oidhche eile bhí an fear chéadna san ag teacht abhaile ó Cill Áirne i náit uaigneach i lár na h-oidhche chonnaic sé sgata fear ag léimrig treasna abhann agus iad ag imirt peile leis.
    Do shiubhal sé chomh mhear is a bhí aige agus tar éis tamaill chonnaic sé solus ar an mbóthar agus níor stad sé gur shroich sé a
    Máire Ní Mhathghamhna
    Loch Broin, Co. Chiarraí