Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 03_015

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 03_015

1. (gan teideal) (ar lean)

(ar lean ón leathanach roimhe)
    beag leis. Tosbain an fear dó an caoi lé na chuir i gchimheacht acht níor innis sé dhó an caoí le na stopa. Bhí an muílean béag ag milt rudaí no go raibh siad fein agus an teac agus na stablai bheagnach pluácta aige. Níor rabhas aige le na stopa[.] dubairt sé le an dearbhratair a teacht agus a tabhairt leis. Tug sé leis é agus cuala caiptin fairrge faoi agus goid se uaid é san oidhche. Nuair a bhií sé amuig ar an bfhairrge dubairt sé leis an muilean béag thosuighe ag mílt salan. Nuair a bhí an bad lan le salan ní raibh an caiptin indan é stopa. Bhí faitchios ar an gcaiptin go mbataí iad agus chait sé an muilean amach sa bfairrge. Tá sé ag mílt [ ] salann on lá sin go dti an lá atá indiu ann agus sin e an fat atá an saile goirt.
    Uáitéar Ó Gráinne