School: An Corrán/Currane (roll number 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 27_007

The Schools’ Collection, Volume 0086B, Page 27_007

1. Seanamhrán (continued)

A sean agus Ruiddte a gcualidh tu

(continued from previous page)
    nac mór a tairrint sí i gcionn ceire cuirse nuair rinne sí an cuan se [se]? isteac i raca frann Is dul isteac in seo dhuinn beil an cuan seo se casad rinn linn agus thog se a ceann cait se [liopa]? agus rinne se motaion lenaid dhomsa agus beid sabh slan mise ri na fhairrge ata an seo faoi rioct agus is [omaid] reaman i bionn sal an ta olais mór agam isteac sa tire seo agus luigh sios feaste fuit an t-iarann cam. Tá mo theac ineac leat gac lá is gac oidhche an cairge bhuide iad an chufe taobh tall tá teine mhaith ann agus toba gac biadh agus cailin sicabal a cuir thuna bordh.
      1. filíocht
    Peadar Seoighthe