School: Sealbhuidhe (roll number 16045)

Shalwy, Co. Donegal
Pádraig M. Mac Seághain

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann fad o shoin agus bhí ninghean amháin aige. Chuaidh sé 'un aonaigh lá amhááin le abhras a dhíol.

(continued from previous page)
    Nuair a tháinig siad arais ‘un toighe bhí an cailin eile imthige agus bhí na fiche ount leithi. Bhí fhios ag na fir annsin nar mharbhuig siad an cailin ceart agus d’imthigh siad ar lorg an cailin eile. Bhí fear agus trucaill ag gabhail an slighe agus lód bucsaí ar an trucall leis. Nuair a thainig an cailin suas leis an trucall, Dubhairt sí leis an tiomanaidhe go dtabharfad sí rud ar bith dó acht i a leigint isteach i gceann do na bucsai leig.
    Go gearr na dhiaidh sin tainig an bheirt gadhuidhe agus d’fhiafruigh do’n tiomanaidhe an bhfaca sé cailin a gabhail thart. Dubhairt seisean go bhfaca, agus annsin, D’imthigh na gaduidhe agus chuaidh an cailin abhaile slán agus an tairgead léithi.
    AT1119: The Ogre Kills his Own Children
    Séamus Ó Coilín