School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Róis Ní Bhraonáin

1. Scéal

Am amháin bhí ar Slánuighteor, an Mhaighdean Mhuire agus Naomh Seorsa giota beag taobh amuigh do Jeruslem agus ní rabh dadaidh le h-ithe aca.

Am amháin bhí ar Slánuighteor, an Mhaighdean Mhuire agus Naomh Seorsa giota beag taobh amuigh do Jeruslem agus ní rabh dadaidh le h-ithe aca. Chuaidh siad fad le teach agus bhual ar an doras. Leigeadh isteach iad. Cailín a bhí istoigh agus d’iarr an Maighdhean Mhuire giota de buineoigh uirthi. Dubhairt sí go rabh bunadh an toighe uilig amuigh ag obair ins na cuibhrinnibh agus go rabh ordú aicí gan dadhaidh a thabhairt dhó dhuine ar bith, acht go dtabhaireadh sí cuid dó’n leanbh. Nuair a fuair Sé an t-arán chaith Sé isteach ‘san teine é agus d’fás cruithneacht amach as. D’imthigh siad annsin agus cuir an cailín sgéala cuigh fear an toighe agus bhí an
    Pádraig Mhaoluaig
    Fíodóir