School: An Léim (roll number 11472)

An Léim Thoir, Co. Galway
M. Ó Dubhda

1. (continued from previous page)
    Ní chuireann cuid aca fós aon fataí nuair a fheiceann said an sneachta ag tuitim. Bionn said I gcruadh-cás nár chuir said fataí an bhliadhain sin agus í go breágh tirim. Tá go leór aca ghá caitheamh suas anois mar is pisreóga é sin.
  2. Deirtear go bhfuil mí-ádh mór ar Dia Sathairn. Ní chuireann na daoine fataí ar an lá sin. Níor mhaith le duine ar bith obair ar bith a tosnughadh ar an lá sin. Cuireann na ndaoine fataí ar Dia h-Aoine. Tosnuighe ann na daoine obair nua ar an lá sin freisin. Sé an fáth go bhfuil an t-ádh ar Dhia h-Aoine mar fuair Íosa Críost bás ar an lá sin.
    Marcus Ó hUgáin
    Derryerglinna, Co. Galway