School: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

1. (continued from previous page)
    Dubhairt, leis go raibh triúr fathacaí dá creacadh. Deir an gasúr go dtiocfadh sé féin ag obhair aige Chúaidh an gasúr ag tabhairt aire dé na beithighidh. Chonnaic sé go raibh siad leath mharbhuighthe ag na fathacaí. Leag sé claidhe na bhfátach agus chuir sé isteach na beithighidh. Ba ghearr gur tháinig an fatach amach agus dubhairt sé “Cé is fearr leat i corr carraideacht ar léacra glasa ná sath sgeanna dearga i dtaobhanna ceile” “B’fearr líom i corr carraidheacht ar leacracha glasa mar is é is mó a chleacht me ariamh” arsa an gasúr. Chúaidh síad ag tróidh. An céad córr cuireadh go dtí na ?ghlúiné? an fathach an dara corr go dtí na bhásta agus an tríomhmadh corr, go dtí lugán a bhrada. Annsin d’iarr an fathac párdún. D’fiafruigh an bucaill ceard a thiubhradh sé do. Deir an fathach go dtíubradh sé a claidheamh solais dó. Dubhairt an
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes