School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    Shíl sé nach bhfaca sé an bhean sin riamh roimhe sin. Thug sí slat draoidheachta dó agus d'imtigh sí leithi arís.
    Bhí sean bhean ag fáil bháis ingar do tigh an ghasúir agus tháinig an dochtúir cuice. Ag marchuigheacht ar chapall breagh tháinig sé. Comh luath agus chonnaic an mac óg an capall chuaid sé chuige agus bhí sé ar tí é do bhuaileadh leis an tslait draoidheacht nuair tháinig an dochtúir amach agus bhuail sé an gasur. Tháinig fearg ar an mbuachaill agus bhuail sé é leis an tslait draoidheachta agus é gá rádh "bí in do reithe mór granda" Snámh an reithe ar Loch Measga agus isteach leis in oileán bí ann agus d'fhan sé annsin. Nuair chonnaic na daoine an reithe. Thug siad "Inis Reithe" ar an Oileán agus ta sé air ó shoin.