Scoil: Kenmare (B.) (uimhir rolla 2849)

Kenmare, Co. Kerry

Gach peaca á ndeárn' ón lá do ruga' me riamh,
    Mac Muire na nGrást' á rádh: "Maithim duit iad,"
    In leanbh a crán (?) atá 'na Dhuine 's na Dhia
    Do raibh ár seachain' go brách ó ghárdaíbh theine na bpian !
    'Sé Mícheál Ó h-Éaluithe ( Marquis ) ,67, do thug uaidh an dá phaidir seo (A) agus (B) Do fuair sé ó n-a mháthair ar Srón Bearráin i dTuaith ó Siosta agus é óg. Chuireas síos ó n-a bhéal féin iad im' thigh féin in Doire Locha, 30/12/1935. Thug sé an lá ó n-a 1-8 sa tigh agus chuir sé oiread agus do líon 14 cinn d'fhiteánaibh isteach san Ediphone.
    Seanchaidhe é go bhfuil mórán Éireann sean-aimsireachta ina cheann ach aimsir a tabhairt do chun go gcuimhnigheadh sé air. Tá breis taithighe aige ar an mbéarla anois ó fhág sé an Láithreach chun dul 'na chomhnuidhe ar an nDrom Bán i nDrom Ochtaighe mar a bhfuil sé anois. Fear puist é. B'é chéád fhear puist riamh do thug litreacha go dtí an Láithreach 45 bliadhna ó shin é. Tá an tara bean pósta aige agus gan éinne clainne aige leí. bhí leis an gcéad mhnaoi.
    Seán Ó Súilleabháin
    Mícheál Ó hÉaluithe