Scoil: Doirín Darach (uimhir rolla 7813/4)

Doirín Darach, Co. Chiarraí
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a innistear i dtaoibh an bhuachaill úd. Do chaith sé an cuid is mó dá shaoghal i measc na mbeithidheach agus mar gheall ar sin do bhí a anam chómh gheal leis an sneachta agus bhí Dia buidheach dó.
    Do shuibhaileadh sé ar Aifreann gach Domhnach go Teampall Nuadh. An Domhnach áirithe so do chuaidh sé isteach ins an dteampall agus do bhain sé de a chasóg mór agus do chaith sé treasna gatha gréine a bhí treasna an teampaill í agus do coimead an gath gréine suas é. Sin mar do theasbáin Dia go raibh an buachaill geanamnaidhe so gan peacadh.
    An chéad Domhnach eile do chuaidh sé ar Aifreann leis. Sar ar thosnuig an tAifreann chonnaic sé bean agus cóta nuadh uirthi agus d-fhéac sé síos ar an
    AT0759B: Holy Man Has his own Mass
    Máire Ní Creimín