School: An Clochar, Port Omna

Portumna, Co. Galway
An tSr. M. Lorcáin

1. (continued from previous page)
    I gcaisleán Clainne Riocairt i bPort Omna a chuir Wentworth faoi, agus an chéad dintiúir ar leag sé lámh air le n-a infhiúchadh, dintiúir Clainne Riocaird féin a bhí ann agus ní fada a bhí sé dhá sgrúdughadh nó go bhfuair sé locht air agus d'fuagair gurbh le Rí Shasana oighreacht Clainne Riocaird as sin amach.
    Do sgannruigh Clann Riocaird agus d'imthigh leis bog te anonn go Rí Shasana agus pérbith sgéal a d'innis do'n Rí d'éirigh leis breitheamhnas Wentworth a chur ar cheal. Acht bhí an sgannradh in-a chroidhe i gcomhnuidhe agus an bhliadhain dár gcionn cailleadh é.