School: An Bán Mór (roll number 9069)

Baunmore, Co. Galway
Liam Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    sí an léine don fear agus nuair a bhí sé ag dul abhaile bhí sé nighte aige uair amháin cailleadh fear dar a bainm “Sean”. ní lighfidh isteach ins an flaiteas é agus chuaidh sé síos go h-ifrionn. Bhí an diabhail ag an geata roimhe agus ní leigfeadh seisean isteach é. D’fiarr Seán solus air agus splonc dó. Chuaidh sé leis agus an solus i n-airde san spéir aige. Tugtar “Sean an Solus” air ó shoin. Bíonn sé le feiceál gach oidhche geimhridh. Bhí fear uair amháin ag dul go dtí aonach a bhí i dTuaim. Bhí capall aige agus nuair a tháinigh sé cómh fada le gleann a fóis stad an capall annsin agus ní rachadh an capall coiscéim éile. bhí an fear annsin dhá uair, agus
    Síghle Ní Mhaoilriáin
    Liscananaun, Co. Galway