Scoil: Cuileannach (C.) (uimhir rolla 2708)

Cullenagh Upper, Co. Kerry
Bríd, Bean Uí Chochláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    h-America ón áit fadó. Tá chuid den talamh ana shaidhbir. Níl ach paiste beag de fé choill. Tá cúpla aibhne innte mar atá :- an "Abha Muilinn", "Abha na Gheadhaighe", agus an "Caol". Deirtear go raibh muileann in-aice le "Abha Muilinn agus go bhfhuair fear an muilinn óir ann.
  2. Is í Ceathrú-na-h-Abhann atá chómhnuidhe orm, agus tugtar an t-ainm sin air, mar tá an cheathramhadh chuidh d'Abhann an Mhuillinn ag rith trídh. Ní mór le rádh iad na sean-fhothracha atá inte, acht aon muilleann amháin a bhí suidhthe ar bhruach Abhann an Mhuillinn, abha bheag a ritheann trídh an mbaile fhearann. Níl rian an Mhuillinn ann
    Carhoonahone, Co. Kerry
    Eibhlín Ní Chobhthaigh