School: Scoil na mBráthar, Cathair Saidhbhín (roll number 16702)

Cahersiveen, Co. Kerry
An Br. B. L. Mac Eoin

1. (continued from previous page)
    duine aca. Maidean ag siubhal dó do casadh bean bocht leis agus d'iarr sí pingin air. Dubairt sé na raibh oiread agus feorling aige. Dubairt sí leis a lamh do cur ina phócha agus b'feidir go gcuifead Ár Slánathoir rud eigin inti cun é do tabhairt don bean bocht. Cuir an fear a lámh ina phócha agus fuair sé leat-coroin agus do thug sé don mnaoi é.
    Nuair d'fill sé abaile d'innis sé don fhear eile gur chuir Ár Slánathóir leath-coroin ina phóca cun é tabhairt don bean boct. "Beul a dearbrathair" arsan fear é "on cead uair eile a téighir amach bíodh d bhriste féin ort."

C) Bhí sagairt ann fadó agus bhí sé ag teacht go dtí an tig seo i gcomhnaidhe. Lá amháin do chonnaic an bhean an sagairt ag teacht agus rith sí taobh istig den dhoras agus bhí a dhá chois le feiscint. Nuair do tháinig an sagairt isteach d'iarr sé ar inghean na mná cá raibh a mathair agus dubairt sí go raibh sí amuic. Dubhairt an sagart lei gach uair eile a téigheadh sí amach a dhá chois do breith léi.
  2. Bhí buachaill ann fadó; bhí sé ana shaidhbhir ac spruinnlethóir mór do beadh é. Ní chaithfeadh sé aon bhróga ach téigeadh sé timcheall ó áit go h-áit cosnocthuigte. Sa deire chuaidh sé go dtí an baile chun pheidhre bróga do ceannac. Níor
    Mícheál Ó Braonáin
    New Street, Co. Kerry